A kosár üres

Öröknaptár készítés

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Nászajándékba készítettünk el fából egy falra függeszthető naptárat, amelyre családtagjaink, barátaink név és születés napjait, valamint a számunkra fontos dátumokat függeszthetjük kis fa korongok segítségével. Aki számára nem érthető remélem, hogy a képek alapján világossá válik hogyan is működik. :)

 

Először is szükség van egy 55x15 cm-es fa lécre, amelyet barkácsboltban be lehet szerezni, de ha körülnézel otthon a garázsban elképzelhető, hogy találsz egy régi kerítés lécet. Próba szerencse. :) A fa felületét és a sarkait célszerű először simára csiszolni, miután eldöntöttük, hogy megfelelő a mérete. Ezt követően fehér alapozó festékkel, majd az általunk választott tetszőleges színnel 2x festjük át, hogy biztos legyen a fedés.

 öröknaptár1

490 Ft egységár Acryl festék 30 ml – fűzöld
169 Ft egységár Conzn ecset 5-ös
9 raktáron

Ezután a fa korongok következnek, melyeket szintén barkácsboltban vásárolhatunk meg. Ugyanúgy fehér alapozóval, majd tetszőleges színnel 2x átfestjük őket.

öröknaptár2

A fa korongokba fúró segítségével lyukat kell fúrnunk fent és lent, s hajlított szerelőpálcákat ragasztunk beléjük, így lesznek egymásba akaszthatóak. A hajlítást fogóval végezzük el, így a legegyszerűbb.

örknaptár3   öröknaptár4

6 Ft egységár Szerelő pálca - talpas, ezüst színű
690 Ft egységár Hajlított kúpos fogó
10 raktáron
790 Ft egységár Extra ragasztó 60 ml

Miután elkészültünk ragasszuk a szerelőpálcákat a korongokba úgy, hogy a felső részen előrefelé álljon a hurok és ne legyen zárt, a korong alsó részébe pedig egy zárt, a fentihez képest merőlegesen álló hurok kerüljön, valahogy így:

öröknaptár5

A festett fa alapba szintén lyukakat kell fúrnunk, egészen pontosan 12 darabot (12 hónap) lehetőleg egyenlő távolságra egymástól és szemescsavarokat csavarunk beléjük, így a fa korongokat rájuk tudjuk akasztani.

öröknaptár6

12 Ft egységár Szemes csavar 10 mm-es – ezüst színű
40 raktáron
120 Ft egységár Barkácsfilc – piros
14 raktáron
1 290 Ft egységár Tesa kétoldalú ragasztó szalag 50 mm x 5 m
5 raktáron

Filc lapokból betűket vágunk ki, melyeket aztán kétoldalú ragasztó segítségével a fa alapra ragasztunk. Fontos, hogy ne folyékony ragasztót használjunk, mert átüt a filc anyagon.

öröknaptár7

Miután kész a festés, a lyukfúrás, a csavarozás és a ragasztás...a csavarok fölé írjuk fel a hónapokat szép sorjába és ha szeretnénk, hogy falra akasztható legyen a fa alap tetejébe is szükséges 2 db szemescsavart tekernünk.

öröknaptár8

Nem a legjobb kép, de a lényeg azért látszódik! A házassági évfordulót pirosra festett szivecskével is jelölhetjük és parafadugóból készült virágmintával is díszíthetjük.

Bízom benne, hogy kedvet csináltam az alkotáshoz! :)

öröknaptár9 resize

 

Oldalainkat 7 vendég és 0 tag böngészi