A kosár üres

Ötletház

DIY gyűrű készítése körömlakkal ~ Timitől

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

DIY gyűrűk készítése körömlakkal

 

Hozzávalók:

- Gyűrűalap

- Üveglencse

- Pillanatragasztó

- Tetszőlegesen választott lakkok

- Esetleg nyomdalemezek

Elkészítés:

Fordított módon kell lakkozni az üveglencsét, mint ahogy a körmünket szoktuk. Tehát az első lépés a színtelen fedőlakk. Ezt hagyjuk megszáradni (3-5 perc), majd utána jöhet a tetszőleges színű körömlakk. Ezt annyi rétegben vigyük fel, amíg a kívánt erősségű színt el nem érjük (általában 3-4 réteg).

Vigyázzunk arra, hogy a rétegek megszáradjanak! Majd a legvégén még egy színtelen fedőlakkot tegyünk rá és hagyjuk egy napig száradni! Fontos, hogy betartsuk az egy napot!

Másnap már csak annyi dolgunk van, hogy kenünk egy kevés pillanatragasztót a gyűrűalapra és belehelyezzük az üveglencsét. 15-20 másodpercig odanyomva tartjuk, aztán kész is!

Ha mintákat is szeretnénk bele - mint ahogyan azt a baglyos gyűrű+fülbevaló szetten is láthatjátok - akkor nincs más dolgotok, mint beszerezni egy nyomdalemezt. A kívánt színmélység elérése után kell rányomdázni a mintát, majd hagyjuk 30 percet száradni, hogy biztosan ne kenődjön el. Végül rávisszük a fedőlakkot és Voilá! :)

 

timis 1 timis

 

Ha Te is szeretnél -15%-os kedvezmény kupont kapni, csupán annyit kell tenned, hogy írsz egy cikket kreatív alkotásod elkészítésének menetéről, illusztrálod néhány képpel, s elküldöd nekem az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre!

Meglátod, a jutalom nem marad el! :)

 

Szép napot!

Újévi malac süthető gyurmából ~ fülbevalóként

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Ezzel az újévi malacos fülbevalóval lepett meg a hugicám: a Jézuska hozott neki süthető gyurmát, s életében először próbálta ki...szerintem zseniálisan cuki lett! :)

Elmondása szerint csupán golyócskákat kellett gyúrnia a gyurmából, s szépen összeillesztgeti az "alkatrészeket":a fülecskét, az orrocskát, a fejecskét...majd a legvégén a szerelőkarikákat sem szabad elfelejteni beilleszteni. 30 percig érdemes sütni 150 fokon, így válik teljesen szilárddá az anyag.

Remélem kedvet kaptatok az alkotáshoz! Ha így van, a süthető gyurmákat beszerezhetitek a webshopban:

http://ingyom-bingyom.hu/index.php?option=com_hikashop&ctrl=category&task=listing&cid=36&name=suethet-gyurma-agyag-gipsz&Itemid=11

malacgyurmafüli

Üvegfestés - mandalák

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Üveget festeni valóban nem egyszerű dolog, de mint mindenbe, ebbe is idővel és gyakorlással bele lehet tanulni. Úgy hiszem érdemes is idő szánnunk a festegetésre, hiszen szebbnél szebb alkotásokat tudunk majd létrehozni. Kedvenceim a mandalák, épp ezért gyűjtöttem néhány sablont, melyeket bátran felhasználhattok. Készülhet belőle ablakdísz, óra, stb.

 

Mi is az a mandala? "Kultúránkban ma többfajta céllal használják a mandalát, van, aki díszítő elemként, van, aki művészetterápia egyik eszközeként, van, aki tér harmonizálására, és van, aki spirituális fejlődés eszközeként." /http://mandalaportal.hu/mandala/miamand.htm/

 

A képekre kattintva számos új és érdekes mintára bukkanhattok!

Kellemes válogatást és gyönyörködést kívánok! :)

 

sziv

 

virágosmandala

 

virgosmandala

 

szépmandala

 

loving mandala sm

 

uveg4

 

És végül egy festett darab:

uveg5

 

Az alábbi linkre kattintva egyszerűbb és bonyolultabb mintákat egyaránt találhattok, érdemes próbálkozni a nehezebbnek tűnő szépségekkel is:

https://www.pinterest.com/blacklace1509/glass-painting-patterns/

Oldalainkat 98 vendég és 0 tag böngészi